03-03-13

Zondag 3 maart - Scherpenheuvel

Bij het begin van het wielertoeristen-seizoen wordt er volgens een oude traditie naar Scherpenheuvel gefietst voor de fietswijding.

scherpenheuvel,fietswijding,zondag

Ik ben samen met 5 fietskennissen meegefietst tot Schoonderbeuken, daar zijn ze richting Zichem gegaan, ik ben rechtdoor naar Scherpenheuvel gefietst. Het pleintje voor de Basiliek stond vol met groepen wielertoeristen, kleurrijk gekleed van vuurrood tot gifgroen ... kanariegeel ... ik bekeek het allemaal een beetje vanop afstand. Na de wijding en een kaarsje aangestoken te hebben, ben ik richting Zichem langs de spoorweg tot Diest - Zelem - Halen naar huis gefietst.

52 km in totaal, op de terugweg was er wat wind opgekomen, maar het was goed om te fietsen, frisjes maar als je eenmaal weg was, had je daar geen last meer van.

Voor dinsdag wordt er mooi weer aangekondigd, tot 14 graden en zonnig. Hopelijk krijgt de weerman gelijk.

Commentaren

Dag Bollientje,
Het zal wel druk geweest zijn aan de Basiliek van Scherpenheuvel voor de fietswijding,het zal wel een prachtig schouwspel geweest zijn van de verschillende kleuren van de groepen.Maar je had bij thuiskomst toch weer 52 km op het tellerke staan je bent goed bezig...
Groetjes.

Gepost door: Rene | 04-03-13

De commentaren zijn gesloten.