29-10-15

29 oktober - Waasmont

We vertrokken met 17 fietsers richting Landen, wind tegen. Het was eerst hard trappen zo met de wind volledig voor/rechts. Ik ben toen links in de groep gaan fietsen en dat ging veel vlotter.

Ik had gemiddeld 26,5 km/u en 79km in totaal. We fietsen richting Landen. Op de terugweg hadden we windvoordeel en toen ging het snel.

Wasmont.JPG

27-10-15

dinsdag 27 oktober - Meeuwen

We vertrokken om 12u met 16 fietsers aan 't Vloot in Schulen. Wat een heerlijk weertje met temperaturen tot zelfs 19 graden en dat in november. Een luxe voor fietsers.

Hier ons parcours :

Meeuwen.JPG

We fietsten zo een 82 km aan een gemiddelde snelheid van 25,5 km/uur.

Onze stop hielden we in 't Stamineeke in Meeuwen, waar we een lekkere koffie dronken en door de cafébazin op een stuk taart getrakteerd werden.

IMG_2580.JPG

IMG_2593.JPG

Sorry voor de foto op de zijkant, kan ze niet keren, ze staat recht in mijn afbeeldingsmap, maar genomen met mijn IPhone en dan krijg ik regelmatig DIT gek gedoe ... heb nog niet gevonden hoe het komt en nog geen goede tip gekregen om het op te lossen. De foto van de stukken taart is ook genomen met de IPhone en die komt wel goed op de blog ... rara.

Tot thuis fietste ik vandaag 110 km in totaal.

Nog eentje om te proberen en die komt weer goed terecht zoals het hoort.

vrije tijd, wielertoerisme, fietsen, herfstrit

25-10-15

24 en 25 oktober 2015

Op zaterdag fietsten we met 9 richting Binkom, in Tienen hielden we koffiepauze en hadden heel wat te bespreken. In de velden tussen Boutersem en Binkom kwam er een kleine ree uit de mais gelopen, liep rakelings langs me door om tussen mij en de fietsers achter me door te rennen, om vervolgens tussen twee fietsers door terug de velden in te verdwijnen. Het was maar een schicht dat we zagen maar had voor veel problemen kunnen zorgen. Gelukkig is er niemand gevallen en dat op zich is al zeer opmerkelijk. Het weer was zacht en toen we rond 12u door het dorp fietsten, gaf de thermometer zo een 15 graden aan. Afstand van de rit 66km.

Zondag vertrokken we met een klein twintig fietsers (meestal dames), er viel wat lichte motregen die na een tiental kilometers overging in een toch wat erger gedruppel ... we maakten onze toch af en ik had bij thuiskomst zo een 82km op de teller. De beloofde zon kregen we niet, ook niet in de namiddag, het bleef hier grijs en donker. We toerden wat rond tussen Lummen, Weyer, Stevoort enz.

21-10-15

Montenaken

Vandaag alleen naar Montenaken gefietst, zo een 55km met flinke tegenwind vertrokken. Het terug naar huis fietsen was een stuk aangenamer.

 

 

 

 

20-10-15

Engsbergen

Een fietstochtje gemaakt van een klein 70km. We kregen af en toe wat lichte motregen, maar viel nog best mee

om  te fietsen. Gemiddelde snelheid 24,5 km/u.

Knipsel.JPG

19-10-15

Nieuws

Nieuwe start ...

Meer nieuws binnenkort.

IMG_2289.JPG