23-11-15

Koud weer

Vandaag was het zonnig, maar koud weer. Voor mijn gevoel te fris om te fietsen. Op de middag ging ik zwemmen, er is op maandag een uurtje zwemmen in groep met les, je krijgt er tips om een betere zwemhouding te leren en ook sneller vooruit te gaan. Ik kreeg er veel tips, en had een fijn uurtje samen met nog andere stresskippen in het (diepe) water. Volgende maandag ben ik weer op post, zeker weten.

 

21:54 Gepost in Sport | Tags: zwemmen | Permalink | Commentaren (0)

20-11-15

Op naar een winters weekend?

Of er dit weekend zal gefietst worden blijft een open vraag. De weerman kondigt winterweer ... Alvast een fijn weekend aan iedereen.

fiets.jpg

Voor de handige fietsers onder ons ...  en de goede zwemmers!

 

16-11-15

14 november - Meensel Kiezegem

Niettegenstaande het wilde winderige weer stonden er toch een 14 fietsers klaar om te vertrekken. Vandaag gaat de rit richting Meensel Kiezegem, we willen even halten aan het standbeeld van Eddy Merckx. De wind speelde ons parten, het was flink trappen geblazen. De koprijders trokken stevig door en na zo een twintig kilometer werd er gevraagd om het tempo wat te minderen omdat sommige fietsers het moeilijk hadden. We kwamen voltallig aan in Meensel en maakten er wat foto's.

IMG_0708.JPG

IMG_0706.JPG

IMG_0710.JPG

IMG_0711.JPG

De (plaatselijke) ontwerper/kunstenaar van het standbeeld.

wielertoerisme,meensel,eddy merckx

Net toen we van Meensel richting St Joris Winge fietsten begon het lichtjes te regenen, later wat minder en dan weer harder. We fietsten tot Zelem waar we koffiepauze hielden in de Pastorie.

IMG_0718.JPG

IMG_0720.JPG

Ik had 80 km gefietst in totaal (60 km tot Meensel) aan een gemiddelde snelheid van 24km/u.

Zondag werd het rustdag.

 

13-11-15

Op naar het weekend

De weerman heeft het over lichte motregen en wind ... of ik kan fietsen dit weekend is dan toch onzeker omdat ik niet vertrek bij regenweer. Er zijn er wel die dat doen maar zo fietsgek ben ik niet.

Deze tip wil ik vandaag meegeven, gebracht door een bekend iemand ...

IMG_3574.JPG

De foto spreekt voor zich.

11-11-15

11 november - St Truiden/Landen

Met 16 vertrokken om 9u30 aan 't Vloot / Schulensmeer. Het weer was frisje en bewolkt, met een strakke ZW wind. Na 40km ongeveer kreeg ik achteraan een lekke band die vakkundig hersteld werd door een medefietser, dit euvel was snel verholpen ... maar 100 meter verder, kreeg ik een klapband achteraan, dwz mijn buitenband scheurde. Er werd een stukje van zo een 10cm van een oude buitenband ingelegd en zo kon ik verder fietsen. Dit had ons toch wat tijd gekost en het werd erg fris daar tussen de fruitplantages. We zijn verder allemaal goed thuisgekomen zonder andere 'ongelukken'.

Het Schulensmeer in de vroege ochtend :

IMG_0684.JPG

Onze rit van vandaag : het was een mooie rit door de velden en tussen de fruitbomen, maar erg slechte wegen. Beter misschien om deze rit met de MB te doen.

Knipsel.JPG

Ik had in totaal 86,5 km en een gemiddelde snelheid van 25,6 km per uur. De koprijders hebben dit goed gedaan, is voor herhaling vatbaar.

10-11-15

Herfstvakantie

Mijn fietsje bleef in de garage tijdens de herfstvakantie. Deze week stond helemaal in het teken van de kleinkinderen, eerst gingen we oppassen bij de oudste zoon en daarna kwamen de kids van de jongste zoon hier logeren. Het was een drukke, leuke maar vermoeiende week. Alle aktiviteiten kan je volgen op mijn andere blog.

Nu de vakantie voorbij is, de kids terug naar school, heb ik mijn fiets terug van stal gehaald.

Zaterdag fietste ik met een groep mee, zo een 56km door het Hageland, berg op en berg af met veel wind en dan gingen ze nog eens spurten bergop ... pppffff echt zoals het niet moet om een groep in vriendschap bijeen te houden.

Zondag ging ik alleen een toertje fietsen, richting Hélècine, het weer was super, een zacht briesje en veel zon. Helemaal mijn ding om zo rustig door de velden te rijden. Dit ga ik deze winterperiode meer doen. 57km

Maandagnamiddag lonkte het mooie weer en dan heb ik een rondje gefietst hier in de buurt zo een 45km. Heb er echt van genoten. Onderweg zag ik een vriendin van de computerles en we hebben wat bijgepraat, dit moet ook kunnen af en toe.

fietsen, vrije tijd, hobby

04-11-15

Fandag Jasper Stuyven

Vorige vrijdag waren we uitgenodigd op de fandag van de profrenner van Trek : Jasper Stuyven. Het was een gezellig en drukke bedoening, met een interview met de renner, een Leuvense studenten fanfare kwam voor de muzikale noot zorgen. Volgend jaar gaan we zeker terug.

jasper.jpg

IMG_3518.JPG

IMG_3516.JPG